Dečak je u bolnici i čekaju ga operacije...

L. B (4), dečak koji je prošle nedelje povređen kada je njega, njegovog brata i oca udario vozač Lazar Galić (38) na pešačkom prelazu na Karaburmi, nalazi u bolnici i čeka operaciju.

Četvorogodišnjak je u bolnici i dalje smešten sam i oseća se dobro.

- Luka se oseća dobro. Tokom sledeće nedelje ga očekuje operacija. Još uvek ne znamo ko će moći da bude sa njim u sobi, supruga ili ja - napisao je profilu na Fejsbuku njegov otac Mihailo Balić.

Niko nije smogao snage da mu kaže da njegovog brata Stefana više nema.

- On ne zna šta se dogodilo, još uvek ne zna da je izgubio brata... - reči su neutešnog Mihaila.

Nesreća se dogodila prošle nedelje u ulici Marijane Gregoran kada je Lazar Galić velikom przinom pretičući autobus naleteo na pešačkom prelazu na Mihaila koji je za ruku držao sinove dok su prelazili ulicu.

Stefana (9) tada je odbacio 10 metara, a L. (4) je odleteo pod parkirani automobil. Mlađem dečaku polomljena je butna kost, a stariji je zadobio teške povrede glave od kojih je preminuo u bolnici četiri dana kasnije.

Vozač je nakon nesreće pobegao sa lica mesta, a priveden je dan kasnije. Tada je otkriveno da mu ovo nije prvi saobraćajni prekršaj, ali je uprkos tome pušten da se brani sa slobode.

To je, nakon što je Stefan preminuo, građane karaburme izvelo na ulicu. Na mestu gde je nesrećni dečak izgubio život organizovali su proteste, blokirali ulicu u znak negodovanja zbog ovakve odluke suda.

Dan kasnije Galiću je određen pritvor u trajanju od 30 dana.

Autor: T. M. C

#brat

#karaburma