Njihovo omiljeno mesto bili su vrhovi Pen i Fen u Velsu, gde su godinama odlazili zajedno

Kućni ljubimci su deo porodice. Teško je kada se moramo odvojiti od njih, a kada je ovaj čovek saznao da njegov pas neće dugo živeti, odlučio je da ga poslednji put odvede u kolicima do svog omiljenog mesta.

Oprostiti se od dugogodišnjeg ljubimca je poput opraštanja od člana porodice. Ove emotivne fotografije pokazuju kako je vlasnik psa poslednji put odlučio da svog ljubimca vozi u kolicima do svog omiljenog mesta u planini.

Tokom njihovog desetogodišnjeg zajedničkog boravka, pas labradul Monti uživao je istražujući brda i planinske vrhove sa svojim vlasnikom Karlosom Freskom. Njihovo omiljeno mesto bili su vrhovi Pen i Fen u Velsu, gde su godinama odlazili zajedno.

Karlos kaže da je znao da se njihovo dugogodišnje prijateljstvo završava nakon što je Monti ponovo dijagnostikovan rak. Mali heroj se 18 meseci borio sa teškom bolešću, a njegov vlasnik, želeći da mu udovolji, odlučio je da ga poslednji put odvede na svoje omiljeno mesto.

Pošto je Monti bio veoma iscrpljen od bolesti i nije mogao sam da se popne strmim stazama, Karlos ga je ovaj put odvezao u građevinskim kolicima. Monti je umro na 21. juna dok je ležao na krevetu svog vlasnika, a Karlos je morao da sakrije tužne vesti od ostalih članova porodice kako im ne bi pokvario dan.

Autor: redportal.rs

#kolica

#pas

#planina

#čovek