Poslali ga u ZATVOR 🤯

Rus, koji je dobio 95,2 miliona rubalja (1,3 miliona dolara) zbog greške banke, poslat je u zatvor na 6 godina nakon što ga je sud proglasio krivim za korišćenje softverskog problema radi krađe.

Naime, Roman Jurkov izvršio je 220 različitih transakcija u noći 1. juna 2020. godine, nakon što je otkrio tehničku grešku prilikom iznošenja novca sa svog bankovnog računa u kladionici. Kasnije je kupio 4 stana, novi iPhone, bmw i mercedes, pre nego što je uhapšen u decembru. Zaplenjen je njegov račun, na kome je ostalo 39 miliona rubalja (540.000 dolara).

U petak ujutru sud u Tuli osudio ga je na 6 godina zatvora pod optužbom za krađu sa bankovnog računa počinjenu u posebno velikim razmerama.

Kako piše portal Mash, Jurkov kaže da se probudio ujutro 1. jula i da je kao u filmovima odjednom postao bogat.

U početku je pretpostavljao da je to dobitak od kladionica, pozvao je banku da se uveri da je sve u redu i rečeno mu je da je sve u redu. Tokom sledećih nekoliko meseci počeo je da troši, kupujući automobile i stanove, neprestano je zvao banku da bi bio siguran da je sa njegovim računom sve u redu. Kaže da mu je više puta rečeno da je sve u redu.

U novembru je njegov račun ugašen. Mesec dana kasnije, Jurkov je pozvan u banku na sastanak radi razgovora o situaciji. Tada je uhapšen. Kako on tvrdi, nije učinio ništa loše i tvrdi da je u potpunosti verovao da je kladionica pogrešila. Iurkov se i dalje može žaliti na odluku, mada još nije poznato da li namerava.

Autor: redportal.rs

#banka

#greška

#milioner

#zatvor