Policija obavestila krvnike da se vrate 😪

Nad malim dečacima i njihovom porodicom izvršena je odmazda zbog međunacionlie nterpeljivosti. Porodica Golubović završila na najgori mogći način samo zato što su Srbi.

Roditelji Đuro i Vlasta su bili profesori i imali su 2 sina Petra (1985) i Pavla (1987). Specijalne jedinice policije su 2. jula 1992. iz stana su izvedeli porodicu Golubović i odveli ih dalje nekoliko kilometra i streljali ih.

Stariji sin Petar je nekako uspeo da se izvuče ispod tela svojih roditelja i preživi streljanje i brzo je otišao u selo Bijela da potraži pomoć. Međutim, ta dečakova odluka se pokazala kao kobna za njega. Policija je pozvana, ali umesto da mu pomogne ubice su se vratile odvele dečaka na mesto Vegin vir i dovršile započeto.

Za zločine nad srpskim stanovništvom na području Opštine Konjic nakon rata je uhapšeno 13 bivših pripadnika Armije RBiH i MUP-a iz Konjica. Prvi na optuižnici je bio Miralem Macić koji je presudio Petru i Pavlu Goluboviću, kao i njhovim roditeljima. Članovi porodice Golubović nisu jedine žrtve ovog krvnika. Inače, Macić je za ubistvo porodice Golubović dobio 12 godina.

Da nisu svi pripadnici jednog naroda isti, govori činjenica da je Anis Kosovac, komšija porodice Golubović na ulazu u groblje postavio je spomen-ploču na kojoj se nalaze 2 zagrljena dečaka, a ispod piše:

- Kapiju u spomen na Golubović Petra 7 godina i Pavla 5 godina podigao je Anis Kosovac.

Foto: Srpskacafe.com

IZVOR: YT / RTS Kvadratura kruga - Zvanični kanal

Autor: Redportal.rs

#BiH

#Konjic

#dečaci