Policija napravila fatalnu grešku

Najmanje 17 ljudi je povređeno u sredu uveče, kada se desila eksplozija u predgrađu južnog Los Anđelesa, koja je oštetila i obližnje domove i automobile. Naime, policija je pokušala da bezbedno da detonira ilegalni vatromet, koji je zaplenjen iz kuće u komšiluku.

Ranije tokom dana, policija Los Angelesa je nakon dojave zaplenila najmanje preko 2 tone ilegalnog vatrometa iz kuće koja je blizu osnovne škole, a služila je kao skladište. Saopštenje policije glasi da nije sasvima jasno šta je izazvalo eksploziju, jer je deo vatrometa bio već bezbedno odložen u prikolici vozila ekipe za bombe.

IZVOR: YT / CBS

Planirano je da tim za eksplozive na licu mesta uništi deo vatrometa i manjih eksploziva, a zaplenjeno je desetine kutija ispunjenih vatrometom. Arturo Cejas III uhapšen je zbog sumnje da je posedovao sav eskploziv, a tereti se da je ugrozio život dvoje dece koja su živela sa njim.

Kamion je raznešen, a na lice mesta su brzo došle ekipe koje su sproveli povređene do lokalnih bolnica, uključujući 9 policijskih službenka losanđeleske policije LAPD. Od njih 17, 16 je transportovano i svi su prošli sa lakšim do umerenim povredama.

IZVOR: TW / Los Angeles Times

Vazdušni snimak ABC7 zabeležio je trenutak eksplozije, kada je ilegalni kamion buknuo unutar kamiona jedinice za detoniranje bombi, i tada je ranjeno devetoro službenika i osmoro civila. Stanovništvo je evakuisano iz ovog kvarta.

Po saopštenju losanđeleske policije, vatromet potenicjalno može uništiti sve oko sebe ako se sam aktivira, a nadali su se da se ne ponovi scenario iz Ontarija kada je poginulo dvoje, nakon što se vatromet aktivirao unutar kuće. Stoga, ovaj zaplenjeni eksploziv bio je i više nego preteći.

Autor: espreso.rs

#eksplodirao

#kamion

#pun vatrometa