Niko ne zna šta uzrokuje neobično dugačak rast, a ona veruje da joj daju snagu

Mnogi ljudi misle da ako trepavice ispadnu, više neće rasti, međutim, potvrđeno je da i one poput kose rastu, opadaju i ponovo rastu, a ova žene zbunjuje neobično dugačkim trepavicama čija je dužina trenutno neverovatnih 20,5 cm. Niko ne zna šta uzrokuje neobično dugačak rast, a ona veruje da su one poklon Bude.

Kineskinja Ju Džanksija prvi put je ušla u Ginisovu knjigu rekorda u junu 2016. godine kada je imala trepavice duge 12,4 cm na levom gornjem kapku. Ove godine je, kako je prenela Ginisova knjiga rekorda, oborila sopstveni rekord, nakon što je 20. maja obavljeno novo merenje i sada je najduže trepavice bilo dugo 20,5 cm. Iako su joj sve trepavice neobično duge, najduže je bilo na gornjem kapku levog oka.

IZVOR: YT/Guinness World Records

- Prvi put sam primetila da mi trepavice rastu 2015. godine. One polako rastu i postaju sve duže i duže. Posetila sam lekara kako bih saznala zašto su mi trepavice duže od tuđih. Nije mogao da objasni fenomen, ali rekao je da je zaista neverovatan. Pokušala sam da pronađem i naučne razloge poput gena ili slično, ali niko u mojoj porodici nije imao duge trepavice poput mene, pa to ne može da se objasni - rekla je.

U nedostatku realnih medicinskih i stručnih objašnjenja, Ju veruje da su njene duge trepavice nastale zbog "Božje volje":

- Stalno sam razmišljala o tome zašto imam tako duge trepavice, a onda sam se setila da sam provela preko 480 dana u planinama, pre nekoliko godina. Rekla sam sebi da su moje trepavice sigurno poklon Bude - rekla je Ju.

Sada veruje da joj duge trepavice daju snagu. Kako ističe, sada je savršenog zdravlja, ali kada se rodila bila je vrlo slaba. Kaže da joj ne smetaju u svakodnevnom životu, već joj, naprotiv, pomažu da uštedi vreme kada se šminka.

- Zahvaljujući mojim prirodno dugim trepavicama ne trebaju mi ni senke ni olovke. Moje prirodno duge trepavice igraju ulogu duge olovke za oči. S obzirom da su moje trepavice prirodne, lako mi je samo da operem lice i nastavim sa svojim obavezama. One otpadaju i ponovo rastu. Ponekad se mogu slomiti ako ih nehajno povučem. Ali to nije problem, jer ponovo rastu. Sada su duže nekoliko centimetara nego pre 5 godina - kaže Ju.

Autor: redportal.rs

#Ginisova knjiga rekorda

#kina

#rekord

#trepavice