Ona već godinama čeka da upozna donora sperme uz čiju pomoć je začeta

Kiani Aroio već godinama čeka da upozna donora sperme uz čiju pomoć je začeta. Do sada je utvrdila da ima 63 braće i sestara od istog donatora i odlučna je da ih pronađe.

Ova mlada devojka je od malih nogu znala da se njena porodica razlikuje od ostalih, jer je umesto majke i oca imala dve majke. Kiani Aroio je medicinski stručnjak sa sedištem na Floridi koja kaže da je, kako je odrastala, shvatila da je začeta uz pomoć donatora sperme.

Kako je odrastala, bila je znatiželjna prema donoru sperme sa kojim je začeta, ali je rekla da se podaci o njemu čuvaju u tajnosti, što znači da njegova deca o njemu ne mogu ništa saznati.

- Napravila sam kartice za Dan očeva za svog donatora, jer nisam imala oca. Nikad nisam ništa radila sa njima - rekla je.

Prema dostupnim informacijama, Kianijeva majka je saznala da je prvo dete rođeno od tog čoveka. Kiani godinama nije znala ništa o njemu, ali nakon što se pojavio u promotivnom videu za donatorsku kompaniju Ksitek, donator se predomislio. Kada su njegovi podaci postali javno dostupni, Kiani je mogla da ga kontaktira, ali tek nakon što je napunila 18 godina.

Međutim, dok je čekala da dođe njen 18. rođendan, odlučila je da učini nešto kako bi pronašla svoju braću i sestre. Registrovala se u banci sperme gde je označena kao dete svog donatora i nadala se da će na taj način saznati više o svojoj braći i sestrama.

Kada je imala 15 godina, prvi put je došla u kontakt sa majkom koja je imala dve ćerke blizankinje, a začete su spermom od istog davaoca.

- Došli su na Floridu na odmor i želeli su da odu u DisneiVorld, a ja živim samo 30 minuta odatle, pa sam odlučio da ih upoznam. Tada su imali samo 3 godine, pa nisu razumeli ko sam, znali su samo da sam "sestra", rekla je Kiani.

Upoznala je ukupno 10 braće i sestara dok je čekala da joj dođe 18. rođendan kako bi mogla da upozna svog donatora. Kada ga je konačno upoznala, shvatila je da postoji mnogo sličnosti s njim - pa ga sada viđa jednom godišnje.

Zaista mi pomaže da naučim više o sebi. Dobro je imati kontakt s njim, ne kao roditelj, već kao prijatelj.

Kiani je saznala da ima ukupno 63 braće i sestara, od kojih neki žive u Kanadi, Sjedinjenim Državama, pa čak i Australiji i Novom Zelandu. Kako kaže, čak 12 njih živi s njom na Floridi i neke od njih redovno viđa. Neke od njenih sestara su joj dolazile čak i na venčanje.

- Nisu svi zainteresovani da ostanu u kontaktu, a neke smo videli jednom, a onda su nastavili sa životom i to je u redu. Bar sam ih upoznala- rekla je ona.

Sada kada je globalna situacija s pandemijom konačno rešena, Kiani je odlučna da nastavi da traži drugu braću i sestre. Do sada je uspela da stupi u kontakt sa njih 23 i za sledeći mesec planiraju porodično okupljanje. Kiani ima svoj Instagram nalog na kojem objavljuje više informacija o svojoj braći i sestrama.

Autor: redportal.rs

#braća

#donator

#otac

#sestre

#sperma