Evo kako pomoći nekome tako što se nećete brijati čitav mesec

No-shave November i vrlo slična dobrotvorna organizacija Movember Foundation održavaju se svakog novembra. To su događaji kada se muškarci ne brijaju čitav mesec kao kreativan način za podizanje svesti i novca za borbu protiv raka. No-Shave ​​November, koji je u Sjedinjenim Državama započeo 2009. godine, muškarce podstiče da se uzdrže od bilo kakvog šišanja, šišanja ili nege kose i traži od učesnika da novac koji bi inače potrošili na negu doniraju za istraživanje raka. Osnovana 2003. godine u Melburnu u Australiji, fondacija Movember ime je dobila mešavinom reči mo, australijskog slenga za brkove i novembra. Ta organizacija je fokusirana na puštanje brkova i koristi prikupljanje sredstava za lečenje raka prostate.

View this post on Instagram

Monday Reminder: Don’t put off cancer screenings any longer. Your life could depend on it! We know this year has been crazy, but as restrictions lift it is critical to get those screenings done. Visit @preventcancer to learn how to get “Back on the Books.” Early detection saves lives!

A post shared by No-Shave November (@no_shave_november) on

IZVOR: IG / no_shave_november

Još 2009. godine No-Shave ​​November počeo je kao Fejsbuk kampanja za podizanje svesti i novca za istraživanje raka i dobrotvorne svrhe. Stvorila ga je porodica Hil sa sedištem u Čikagu nakon što je njihov otac Metju Hil umro od raka debelog creva 2007.

Od partnerstva sa Američkim društvom za rak 2013. godine, događaji bez brijanja u novembru prikupili su preko 3,5 miliona dolara sredstava za društvo. No-Shave ​​November takođe radi sa Prevent Cancer Foundation, Fight Colorectal Cancer i St. Jude’s.

Autor: redportal.rs

#Movember

#No-shave November