Zna sve oko oružja 😅

Lidija Ćuković je devojka iz sela Goločevina kod Prijepolja. Odmalena se zainteresovala za poslove na selu i sa ocem, koji više nije živ, počela da radi. Među ovim poslovima su i oni gotovo teško zamislivi većini devojaka: Lidija vozi traktor, seče drva u šumi i ide u lov. Kako kaže, voli to što radi, a i od tog posla izdržava majku i sebe.

Lidiju u selu znaju po nadimku "tatina munja" 😎.

Za TV 5 Užice priča:

Uz njega sam sve radila i naučila sam, prosto, zanimalo me to. Naučila sam sve sama. Radim oko mašina, imam frezu, plugove, prikolicu. Ali ovo su sve već stare mašine, koliko god ja zaradila, moram da ulažem u delove. Bilo bi mi potrebno da imam neku jaču mašinu, noviju. Jer ovo su sve stare mašine, više ulažete u njih nego u sebe.

Foto: Printscreen YouTube/Televizija 5 Uzice

Ova devojka nije zaposlena i za život zarađuje radeći kako kod sebe na imanju tako i kod drugih:

Mora da se radi, mora od nečega da se zarađuje, mi smo nezaposlene. Mene je život naterao na to. Obrađujem maline, radim sve, sečem drva, freziram, ne radim samo sebi, već i drugima. Tako zarađujem novac, jer ne radimo ni ja, ni majka.

Lidija ne samo da zna da upravlja mašinama, već ih i popravlja i priprema za upotrebu:

Kad odem da sečem drva, moram da znam da je naoštrim jer ne mogu tupom motorkom seći drva. Sečem drva samo za sebe i majku, za zimu. Tu imamo šumu, vučem kući, dole cepam i slažem.

Ova devojka je i strastveni lovac, a i tu ljubav je nasledila od pokojnog oca.

Volim da idem u lov, znam sve oko oružja.

Lidijina baka je ponosna na unuku i kaže da ona zna sve, kao i da danas slabo ima takvih devojaka. 😅

IZVOR: YT / Televizija 5 Uzice

Autor: YT / Televizija 5 Uzice / redportal.rs

#Lidija Ćuković

#Prijepolje

#tatina munja