Pronašli narkotike, lažan novac, ali i skrivenog migranta

Carinici su u saradnji sa policijom na prelazu Batrovci tokom vikenda sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja i to: marihuane, falsifikovanih novčanica, pa i jednog migranta koji se sakrio ispod kamiona.

Četiri paketa marihuane, ukupne težine 2,2 kilograma, koje je vozač sakrio u klima uređaj kombija otkrivena su oko podneva 31. oktobra 2020. godine.

Pokušaj krijumčarenja droge otkriven je nakon pasoške kontrole, kada su pripadnici granične policije vozilo izdvojili za detaljan pregled.

Tokom detaljne kontrole kombija koji je saobraćao na liniji Đakovica – Lozana, carinici i policajci su u otvoru na plafonu kombija, koji je namenjen za klima uređaj, pronašli skrivena četiri paketa droge.

Foto: Uprava Carina

Kombijem je upravljao 44-godišnji vozač sa AP KiM, dok su u vozilu bila još tri vozača i jedna putnica, svi albanske nacionalnosti. 

Dva sata ranije, na ulazu istog prelaza otkrivene su i četiri falsifikovane novčanice u apoenima od 50 evra.

Lažni novac je otkriven kod putnika turske nacionalnosti koji se, u društvu jednog saputnika, uputio ka Turskoj.

Foto: Uprava Carina

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, oba putnika su izjavila da sa sobom ne nose ništa sem ličnih stvari. Međutim, kontrolišući koliko novca putnici sa sobom nose, carinici su kod vozača zatekli i četiri novčanice od 50 evra za koje postoji osnovana sumnja da su falsifikovane. 

Sledećeg dana, 1. novembra 2020. godine, carinici sa Batrovaca su na izlazu iz Srbije sprečili pokušaj jednog migranta da granicu ilegalno pređe skrivajući se ispod kamiona.

Foto: Uprava Carina

Detaljnom kontrolom na carinskom mobilnom skeneru, primećeno je da se silueta čoveka u ležećem položaju nalazi na šasiji prikolice, pa su carinici i ovoga puta preuzeli ulogu spasilaca kako bi nesretnog čoveka izveli na sigurno.

Autor: pink.rs

#Konfiskovana

#Zaplena

#carina

#migranti

#roba