Žena optužena za lažiranje podataka i obmanu institucija

Žena iz Alabame uhapšena je na Devičanskim ostrvima zbog podnošenja lažnog negativnog testa na koronavirus onlajn platformi zaduženoj za regulisanje turističkih dolazaka na tu američku teritoriju.

Franketa Tejlor suočena je s optužbom za prevaru zbog navodnog pokušaja laganja institucija, navodi se u saopštenju koje je u četvrtak objavila Policijska uprava Devičanskih ostrva.

Prema policijskom izveštaju, ona je navodno predala izmenjeni negativni test na COVID-19. Američki portal za skrining putovanja za Devičanska ostrva navodi da svaka osoba starija od 5 godina koja poseti ostrvo, uključujući tokom tranzita do drugog odredišta, mora da popuni onlajn obrasce i u roku od 5 dana od dolaska dostavi negativan test na koronavirus.

Franketa (41) je uhapšena pre nedelju dana i optužena je za lažiranje podataka, pristup računaru u protivzakonite svrhe, upotrebu lažnih informacija i arhiviranje ili snimanje falsifikovanih instrumenata.

Policija je saopštila da žena nije mogla da položi kauciju od 5.500 američkih dolara i predata je Izvršnom birou Devičanskih ostrva na čekanje saveta o saslušanju prava. Međutim, Tejlor je navodno kontaktirala lokalne medija sa tvrnjom da se ne nalazi u zatvoru.

Do danas je Tejlor 7. osoba koja je optužena za podnošenje falsifikovanog testa za koronavirus portalu za skrining putovanja Devičanskih ostrva.

Autor: redortal.rs

#falsifikovan test

#falsifikovanje

#korona test lažni

#lažni test

#pcr test lažni

#uhapsena