To se desilo dok je veslao 😏

Čovek je slučajno ispustio iPhone 11 dok je veslao na jezeru u martu prošle godine. Nakon godinu dana telefon je izvađen sa dna jezera, i pored dopunjavanja baterije radio je savršeno.

Tajvanac Čen Yj je izgubio iPhone 11 u martu 2020. dok je veslao na jezeru Sun Moon na Tajvanu. Na Fejsbuku je objavio slike tog događaja. On je u jednom trenutku pao i vidi se kako telefon tone na dno jezera.

Foto: Facebook.com/爆廢1公社

Međutim, Čen je stavio iPhone u vodootpornu plastičnu futrolu pre nego što je krenuo na veslanje, ali čak i tako, godina na dnu jezera je dugo. Njegov prijatelj i poslovni partner, koji ga je prošle godine pratio na veslanju, rekao mu je da će telefon ponovo videti za godinu dana ili malo više. Čen je naravno mislio da se on šali.

Ispostavilo se da je Čenov prijatelj bio u pravu. Zbog nedostatka kiše, nivo vode u području Sunčevog jezera gde mu je pao telefon znatno je opao, a prošlog meseca je njegov prijatelj uspeo da izvuče iPhone sa muljevitog dna. Nije tačno koliko dugo ga je tražio.

Foto: Facebook.com/爆廢1公社

Pre nekoliko dana, Čen je dobio poruku od svog partnera, obavestivši ga da je uzeo njegov stari telefon. Bio je toliko uzbuđen da nije mogao ni da spava noću, pitajući se da li telefon i dalje radi.

Čen se zapravo nije nadao, nakon što je sav telefon ležao na dnu Sunčevog jezera više od godinu dana, a plastična futrola je bila sva u blatu. Nakon što ga je otvorio, šokirao se videći da je njegov iPhone 11 bio potpuno suv. Samo mu je baterija bila prazna.

Foto: Facebook.com/爆廢1公社

Kada je telefon imao dovoljno snage, pokrenuo ga je i radio je savršeno. Čen je pohvalio vodootpornu futrolu koju je koristio.

Foto: Facebook.com/爆廢1公社

Foto: Facebook.com/爆廢1公社

Autor: redportal.rs

#Jezero

#Tajvan

#iPhone 11