21-godišnja devojčica vežbom je pobedila anoreksiju

Dvadesetjednogodišnja Alik Smal iz Škotske patila je od anoreksije, a potom i bulimije, a u vreme kada je njeno stanje bilo najgore, izbegavala je žvakaće gume zbog straha od kalorija. Srećom, Alik je uspela da prevaziđe poremećaj i kaže da joj je bodibilding bukvalno spasio život.

View this post on Instagram

A post shared by ALIX SMALL IFBB FITNESS PRO (@alixsmallifbbpro)

IZVOR: IG / alixsmallifbbpro

Alik iz Škotske je mlada bilderka koja je imala ozbiljan poremećaj u ishrani. Njeni problemi počeli su sa 15 godina, kada je počela da gladuje. Ubrzo je smršala, a zatim su se razvile anoreksija i bulimija.

Kao tinejdžerka, Alik je bila gimnastičarka koja je provela veći deo svog života gladujući i umanjujući svoju ishranu. Njeno stanje se samo pogoršavalo i nakon nekog vremena toliko se uplašila kalorija da je čak izbegavala žvakaće gume.

Posle 3 godine borbe sa poremećajem hranjenja, Alik je odlučila da ode u teretanu. Tamo je upoznala prijatelja koji je počeo da razgovara sa njom o bodibildingu, a mlada devojka se odmah zaljubila u sport.

Alik kaže da joj je bodibilding bukvalno spasao život. Počela je više da jede, fokusirala se na vežbanje i primorala se da prevaziđe poremećaj u ishrani. Kada je bila najslabija, Alik je imala samo 33 kilograma, ali uz naporno vežbanje i dobru ishranu uspela je da se popravi i sada ima 77 kilograma.

View this post on Instagram

A post shared by ALIX SMALL IFBB FITNESS PRO (@alixsmallifbbpro)

IZVOR: IG / alixsmallifbbpro

Danas Alik ima 12.000 pratilaca na Instagramu i skoro 70.000 pratilaca na Tik Toku, gde redovno deli fotografije i video zapise sa svojih treninga i ponosno pokazuje svoje mišićavo telo.

Alik se redovno suočava sa negativnim i uvredljivim komentarima, ali kaže da je nije briga. Očigledno je shvatila da je mnogim ljudima neobično videti ženu bilderku, ali za nju je mnogo važnije da bude zdrava i da se oseća dobro u svom telu. Istovremeno, ona želi da inspiriše druge sa poremećajem u ishrani i da im dokaže da uvek postoji nada.

Autor: redpotal.rs

#anoreksija

#bodibilding

#bulumija