Nemam lične dokumente, nemam zdravstveno osiguranje, ne mogu bankama da dokažem da sam živa ... ja sam ništa 🥺

Žan Puša proglašena je mrtvom 2017. godine, iako je bila itekako živa i u dobrom zdravstvenom stanju. Stvari su počele pre mnogo godina kada je ova 58-godišnja žena iz Sent-Džosefa, bila umešana u seriju pravnih bitaka sa svojim bivšim zaposlenikom.

Kada je Pušina kompanija izgubila veliki ugovor, otpustili su bivšeg zaposlenog koji je potom tražio odštetu od 16.500 dolara. Industrijski sud se složio da firma mora bivšem radniku platiti tu sumu novca. Kako je slučaj bio protiv firme, a ne Puše, ona nije odgovorila zaposlenom. Ni radnik nije dobio novac od kompanije.

Više od decenije nakon slučaja, nezadovoljna službenica prijavila je industrijskom sudu da na njena pisma Puša nikada nije odgovorila i da je njen bivši šef umro. U novembru te godine sud, na kome se ona nije pojavila, proglasio ju je mrtvom. Njenom suprugu i sinu naloženo je da zaposlenoj plate štetu.

Foto: Instagram.com/paperchaserdotcom

Nakon što je sud objavio da je Žan mrtva, ona nije mogla da koristi nijedan od svojih dokumenata, uključujući ličnu kartu, vozačku dozvolu, zdravstveno osiguranje, pa čak ni bankovni račun. Sve svoje službene evidencije, kao i potvrde iz bolnice o svom zdravstvenom stanju koristila je da dokaže svoje postojanje. Međutim, ovi pokušaji nisu postigli uspeh.

Ona je kritikovala bivšu službenicu jer je izmislila smrt u nameri da od naslednika dobije odštetu. Tada je radnica tvrdila da je sama Žan ta koja je lažirala sopstvenu smrt kako bi izbegla plaćanje novca.

- Nemam lične dokumente, nemam zdravstveno osiguranje, ne mogu bankama da dokažem da sam živa ... ja sam ništa. Otišla sam kod advokata koji mi je rekao da će se to brzo rešiti jer sam bila kod svog lekara koji je potvrdio da sam još uvek živa. Ali pošto je postojala presuda, ovo nije bilo dovoljno - rekla je Žan.

View this post on Instagram

A post shared by hashtagbulletin (@hashtagbulletin)

IZVOR: IG / hashtagbulletin

Njen advokat nije pronašao izvodljivo rešenje za brzo rešavanje ove situacije:

- To je luda priča. Nisam mogao da verujem. Nikad nisam mislio da će sudija nekoga proglasiti mrtvim bez potvrde. Ali tužilac je tvrdio da je gospođa Puše mrtva, ne pružajući nikakve dokaze i svi su joj verovali. Niko nije proverio.

Autor: redportal.rs

#mrtva žena

#žena

#živa žena