I NE SAMO NjU, nego i većinu devojčiva u familiji

Iako se čeka da nadležni organi kažu svoje u slučaju prijava za silovanje glumica Danijele Štajnfeld, Milene Radulović i drugih devojaka koje su sa Milenom podnele tužbu za zlostavljanje, ove 2 priče pokrenule su lavinu komentara u vezi sa zlostavljanjem žena u našem okruženju uopšte.

Kada su u pitanju javne ličnosti, tema zlostavljanja i/ili silovanja društvo potresa iz korena. Slučajevi su podložni javnom pretresu ne samo od strane institucija nego i u celokupnoj javnosti. Međutim, postavlja se pitanje šta je sa onim osobama koje nisu javne ličnosti, bilo da se radi o muškarcima ili ženama, a zlostavlja ih partner ili poznanik? Još gore, šta se dešava u onim slučajevima kada između žrtve i zlostavljača postoji porodični odnos koji nije partnerskog tipa? Takvi slučajevi uglavnom zauvek ostanu ispod tepiha, jer žrtva oseća sramotu i plaši se stigmatizacije okoline, pogotovo u manjim sredinama.

U želji da ohrabri muškarce da budu podrška ženama iz okoline, ali i pokaže primer otvorenog odnosa između majke i sina, tviteraš BLOGDAN je objavio tvit sledeće sadržine:

IZVOR: TW / @blogdan_

Foto: Twitter.com/@blogdan_

Foto: Twitter.com/@blogdan_

Nadamo se da će BLOGDANOVA poruka dospeti do svih društveno odgovornih, hrabrih i pažljivih muškaraca. 😊💗

Autor: redportal.rs

#nasilje nad ženama

#tviteraši

#viralno