Darija Kisić Tepavčević izjavila je da su zaposleni u Centru za socijalni rad u Blacu napravili grešku i poručila da će biti sankcionisani

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da su zaposleni u Centru za socijalni rad u Blacu napravili grešku i poručila da će biti sankcionisani.

Kisić Tepavčevićeva je komentarišući to što je Centar za socijalni rad u Blacu odlučio da od bake oduzme dvoje maloletne dece, nakon što je ona policiji prijavila da ih njen sin, otac dece, maltretira, naglasila da je važno da se ovaj slučaj iz Blaca ne koristi za to da se svi radnici ovog Centra za socijalni rad osude.

- Nesumnjivo je došlo do greške, te osobe imaju ime i prezime. To nikako ne sme biti povezano sa svim zaposlenima u Centru za socijalni rad - rekla je ministarka.

Ona je podsetila da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odmah osudilo ponašanje radnika u Centru za socijalni rad u Blacu i poslalo vanrednu inspekciju.

Foto: Pink.rs

- Ministarstvo je pokrenulo inicijativu za disciplinski postupak u ovom centru. Vidimo neprofesionalno i neprilično ponašanje. Predlog je suspenzija zaposlenih radnika i v. d. direktorka - rekla je ministarka.

Ona je naglasila da deca imaju prava na socijalnu zaštitu kada se proceni da je narušeno njihovo zdravlje, bezbednost i razvoj i kada se proceni da bez socijalne zaštite ne mogu da se razviju u najoptimalnijem kapacitetu.

- Ne možemo da zamislimo kako se ta deca sada osecaju i svi moramo da ih zaštitimo. Da znaju građani da iz najbolje volje prevelikim medijskim eksponiranjem mogu da naude psihofizičkom razvoju te dece. Nesumnjivo da je porodično okruženje najbolje za svako dete, za njegov najoptimalniji razvoj - poručila je Kisić Tepavčevićeva.

Autor: Pink.rs

#Darija Kisić Tepavčević

#deca

#socijane radnice