Tema pismenog sastava iz srpskog šokirala roditelje

Jedan otac objavio je na društvenoj mreži Tviter teme za pisani rad iz srpskog jezika koje je njegovo dete dobilo u školi.

Naime, samo dan nakon 3 samoubistva mladih u Beogradu, jedna od tema na koju bi trebalo da piše dete koje ide u 2. razred srednje škole je: "Samoubistvo - herojski čin ili kukavičluk". Još 3 koje su se našle na spisku su: "Želim da zaboravim", "Niko mene ne razume", "Moja ljubavna priča".

Roditelj koji je objavio ovo bio je šokiran izborom tema.

- Kao prosvetni radnik jeza me podilazi da među učenicima ima dece koja pomišljaju na samoubistvo. Provlačim kroz lekcije kako prevazići probleme. Većina roditelja nije svesna koliko tužne, depresivne i nesrećne dece imamo. Jutros u vestima da troje izvršilo samoubistvo - jedan je od komentara.

Foto: Printscreen Pink.rs

Ipak bilo je onih koji su razumeli ovakav predlog tema.

- Teme smišlja i predlaže profesor, niko drugi ih ne određuje. Pretpostavljam da mu je namera bila, da zbog učestalosti, proveri stav klinaca, pa da eventualno otvori takvu temu za razgovor sa psihologom, da se deluje preventivno.

Podsetimo, sinoć oko 19 časova u Batajnici, u pomoćnom objektu, pronađena je mrtva maloletna ženska osoba obešena o gredu. Samo sat vremena kasnije, oko 20 časova, u svojoj kući u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, muškarac star 25 godina, iz karabina je ispalio sebi projektil u predelu glave.

Treća tragedija dogodila se juče kada je devojka (20) Lj. K. pala sa krova zgrade u Ulici Knez Danilovoj broj 12 u Beogradu. Davala je znake života, ali je preminula u Urgentnom centru.

Autor: Pink.rs / redportal.rs

#pismeni sastav

#srpski jezik

#tema