Ovaj neobični dovojac osvojio je srca svih onih koji su pročitali njihovu priču

Osim što leči, veterinarka Ana Lapaz Mendez i spašava životinje, a njen dvojac osvojio je srca svih onih koji su pročitali njihovu priču.

Lapaz Mendez pre negog vremena je usvojila lisicu Bundevu, a 2 meseca nakon i terijera Džeka. Udomiti lisicu već je neobično po sebi, a ono što ovu priču čini još nesvakidašnjom je to što je lisica slepa, a terijer za kretanje koristi kolica. Ali nije priča o spašavanju ovih životinja ono što je "najtopliji" deo ove priče, ono što osvaja srca je činjenica da su Džek i Bundeva postali nerazdvojni prijatelji.

View this post on Instagram

A post shared by Ana Lapaz-Mendez (@vet_lapaz)

IZVOR: IG / vet_lapaz

Veterinarka kaže da brižni terijer od prvog trenutka pazi na lisicu, a ona je naučila da prati zvuk Džekovih točkova. Čak i kada lisica zastane, Džek je strpljivo čeka da mu se pridruži i izuzetno je zaštitnički postavljen prema svojoj prijateljici. 

I Džek i Bundeva su spašeni od eutanazije. Džek je oboleo od raka na kičmi zbog čega je postao invalid, a Bundeva je, pored slepila, pronađena sa 2 slomljene noge. Posle operacije tumora, Džek se lakše kreće, ali su mu kolica neophodna, a od kako je upoznao Bundevu vratila mu se živost. Ljudi bi rekli - našao je novi smisao.

IZVOR: YT / GeoBeats Animals

Zanimljivo je da nikada nije pokušavao da juri Bundevu kao ostali psi. Čini se da ju je odmah prihvatio kao sestru. Isto tako, ni Bundeva se ne ponaša kao tipična lisica. Doduše, Ana kaže da umeju i da se posvađaju ali to liči na tipičan odnos brat-sestra.

Kako su se često šetali u komšiluku ubrzo su postali atrakcija. Deca često prilaze lisici i ona nikada ne beži. Džek je uvek tu na oprezu kako je neko ne bi povredio. Priča o ovom neverovatnom paru imala je više od 100.000 pregleda na društvenim mrežama. 

Autor: redportal.rs

#lisica

#pas

#terijer

#životinje