Potragu neće prekinuti dok je ne pronađe ili dok ne izdahne 💔

Prošlo je 10 godina otkako je Jasuo Takamacu izgubio suprugu Juko kada je razorni cunami pogodio grad Onagavu u prefekturi Mijagi, ali on nastavlja da je traži svake nedelje.

Godine 2011. na dan kad je nestala, Jasuo Takamatsu je dobio njenu poslednju SMS poruku:

- Jesi li dobro? Želim da idem kući.

Od tada je traži i ne razmišlja o tome da prekine potragu je ne pronađe ili dok ne izdahne. U početku je ožalošćeni suprug tražio Juko na kopnu, počev od banke u kojoj je poslednji put viđena, zatim duž plaža Onagave, u obližnjim šumama i planinama.

Nakon 2 godine od njenog nestanka, Jasuo je kontaktirao lokalnu ronilačku službu tražeći časove ronjenja, kako bi mogao da je počne tražiti u moru. Poslednjih 7,5 godina svakodnevno je ronio, sa ukupno 500 podvodnih pretraga.

IZVOR: YT / South China Morning Post

U podvodnim pretragama mu je pomogao Masajoši Takahaši, instruktor ronjenja koji ga je naučio roniti. Pratio ga je i beležio koja područja su prešli i do koje dubine je zaronio. Uprkos njihovim zajedničkim naporima, nije pronađen trag o Jukovoj sudbini.

- Uvek mislim da je možda negde u blizini - rekao je nedavno Jasuo agenciji Associated Press, dodajući da će nastaviti da traži svoju suprugu sve dok mu se telo pomera.

Osim svojih nedeljnih ronjenja, 64-godišnjak se takođe pridružuje lokalnim vlastima u podvodnim potragama za 2.500 ljudi koji su nestali nakon cunamija 2011. godine. Tokom svojih pretraga, Takamatsu je pronašao sve vrste predmeta koji pripadaju nestalim osobama, ali ništa što bi moglo pomoći da se zatvori njegova decenijska potraga. Ipak, odbija da odustane. Svake nedelje obuče ronilačko odelo i rizikuje život u potrazi za voljenom.

- U poslednjoj sms poruci koju mi je poslala, rekla je: "Jesi li dobro? Želim da idem kući". Siguran sam da još uvek želi da se vrati kući - rekao je on. 💔

Autor: redportal.rs

#Suprug

#cunami

#nestala supruga

#potraga