Da li biste kupili Hitlerov tron? 🤣🤣🤣

Znamo da se verovatno niste pitali šta se desilo sa daskom za ve-ce šolju Adolfa Hitlera, ali nećete verovati ona i dan danas postoji. U posedstvu je porodice iz Nju Džerzija, koja je odlučila da je proda na aukciji.

Daska potiče iz Hitlerove rezidencije u Berghofu u bavarskim Alpima. Američki vojnik Ragnvald C. Borč radio je kao oficir za vezu sa francuskom Drugom oklopnom divizijom i postao jedan od prvih savezničkih vojnika koji je ušao u rezidenciju u maju 1945. godine.

Tada je Hitler već bio mrtav, a rezidencija teško oštećena bombardovanjem i požarom koju su nacistički vojnici zapalili pri povlačenju, ali su mnoge stvari ostale čitave, a neke i ukradene. Borč je uzeo nekoliko uljanih slika, oklopni prsluk iz Prvog svetskog rata i dasku za ve-ce šolju.

Kako priča njegov sin Majkl, kada ga je drugi vojnik pitao zašto hoće baš dasku za ve-ce šolju, odgovorio mu je:

- Šta misliš, gde je Hitler stavljao zadnjicu.

Aleksander aukcije navode da je ovaj predmet jedinstven i da potiče iz Hitlerovog ličnog kupatila i da predstavlja nešto najbliže tronu na koji je Hitler uspeo da sedne. Aukcija se odvija sledeće sedmice sa preporučenom cenom od 10.000 - 15.000 funti.

Autor: redportal.rs

#AUKCIJA

#Hitler

#ve-ce

#šolja