Tramp se preselio u veću kuću

Donald Tramp se iz Bele kuće preselio u još veću kuću, rezidenciju Mar-a-Lago na Floridi.

Mar-a-Lago ili Zimska Bela kuća, nalazi se na 22. mestu liste najvećih kuća u SAD, sa 5.800 kvadratnih metara, dok je Bela kuća u Vašingtonu na 33. mestu sa 5.100 kvadrata.

Trampov privatni klub i odmaralište u Palm Biču bio je utočište za njegovu porodicu dok je bio predsednik i kada je želeo da se odmori, a sada će mu biti mesto stalnog boravka, piše Biznis insajder.

Članarina u njegovom klubu košta 200.000 dolara, ne računajući godišnju naknadu od 14.000 dolara i obavezne minimalne troškove za ručkove od 2.000 dolara. Pretpostavlja se da klub ima oko 500 članova.

Tramp je 1985. godine kupio imanje Mar-a-Lago od 20 hektara za 8 miliona dolara i od tada je kompleks koji gleda na Atlantski okean prerastao u raskošno igralište. Tramp je preselio svoju primarno prebivalište iz Njujorka na Floridu 2019. godine. Od naplate američkoj vladi preko 35.000 američkih dolara za gostovanje japanskog premijera do organizovanja novogodišnje novogodišnje zabave bez maski ove godine, Mar-a-Lago je dospeo na mnoge naslove strane tokom Trampovog predsedničkog mandata.

Objekat koji je izgrađen 1927. godine ima 128 soba, a komšiluk ima i nezvanični naziv Red milijardera. Кako je objavio Blumberg, prosečan godišnji prihod u ovom kraju je 1,37 miliona dolara po osobi.

Кako procenjuju američki mediji, Tramp je godišnje od ovog imanja zarađivao između 15 i 25 miliona dolara.

IZVOR: YT / New York Post

Autor: redportal.rs

#Florida

#SAD

#rezidencija

#tramp

#vila