Ova platforma će morati da traži novu kompaniju za hosting

Američki sud je u četvrtak odbio zahtev Parlera da Amazon vrati hosting ovoj društvenoj mreži, nakon što je Amazon ukinuo svoje usluge Parleru nakon nezapamćenih nereda u Vašingtonu 6. januara.

Okružni sudija u Sijetlu je u svojoj odluci naveo da Parler nije dokazao da je kompanija Amazon prekršila odredbe ugovora ili povredila zakon ukidanjem hostinga 10. januara. Sudija je odbio sugestiju da se hosting vrati zbog služenja javnom interesu, zato što se na ovoj mreži nalazio sadržaj koji "promoviše diskriminatorsko i nasilno ponašanje".

pročitajte još

Parler tuži Amazon

Predstavnici kompanije Parler nisu imali komentar posle ove odluke suda, dok su predstavnici Amazona pozdravili ovakvu odluku.

Pozdravljamo ovu sudsku odluku. Ovo nije bio slučaj koji se bavio slobodom govora već korisnikom koji je konstantno kršio naše uslove korišćenja.

Amazon navodi da je Parler konstantno ignorisao upozorenja da efektivno reguliše rast nasilnog sadržaja na svojoj mreži, koji je uključivao i pozive da se ubiju neki od bitnih političara demokrata, kao i izvršne direktore korporacija i zaposlene u medijskim kućama.

Iz Parlera kažu da ne postoji nikakav dokaz da je sadržaj na ovoj mreži služio kao podstrek neredima koji su se dogodili 6. januara u Kapitolu.

Autor: redportal.rs

#Amazon

#Parler

#kapitol