Čitava sela biće premeštena u krantinske kampove 😳

Kina užurbano gradi ogroman karantinski kamp u koji može sm estiti preko 4.000 ljudi. U Kini su zbog novog izbijanja virusa korona početkom meseca desetine miliona ljudi pod strogim lokdaunom.

Kamp je smješten na periferiji Šiđadžuanga, glavnog grada provincije Hubej koja okružuje Peking. Kina je velikim delom zaustavila širenje virusa, a veći deo zemlje vratio se u normalu. Međutim, nagli porast slučajeva alarmirao je vlasti.

Pokrenuta su masovna testiranja i stroga zatvaranja, a čitava sela su premeštena u centralizovane karantinske objekte u pokušaju da se zaustavi širenje virusa.

U novom kampu biće smešteni bliski kontakti zaraženih, a vlasti u međuvremenu nastavljaju s provođenjem opsežnog programa traženja i ispitivanja kontakata.

Prvobitno je planirano da kamp primi 3.000 ljudi, ali je projekat proširen na 4.160 ljudi. Više od 4.000 građevinskih radnika je tokom šest dana i noći dovršilo prvu fazu, potvrdio je zamenik gradonačelnika Šiđadžuanga.

IZVOR: TW / @TRTWorldNow

Vlasti su započele gradnju 13. januara. Očekuje se da će svaka montažna soba imati površinu od 18 metara kvadratnih, a imaće vlastiti WC i tuš te sto, stolicu, krevet, Wi-Fi i televizor.

Juče je Kina izvestila o 103 nova potvrđena slučaja i 58 asimptomatskih infekcija, koje se broje odvojeno. Prema provincijskoj komisiji za zdravstvo, provincija Hubei sada ima ukupno 818 aktivnih slučajeva koji se prenose s lokalnog područja i više od 200 asimptomatskih infekcija .Prošle srijede u Hubeiju je umro pacijent - prva smrt u zemlji povezana s kovid-19 u posljednja 242 dana.

Autor: redportal.rs

#COVID-19

#Karantin

#kamp

#kina

#koronavirus

#lokdaun