Upozorenje zapadnim državnicima iz Rusije ☝️

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je danas da pozivi zapadnih političara da pošalju trupe u Ukrajinu nisu prolećno pogoršanje, već, kako je naveo, cinična kalkulacija za političke dividende.

Medvedev je na Telegramu, prenose RIA Novosti, objavio:

Hor neodgovornih nitkova iz zapadne političke elite, koji pozivaju na slanje svojih trupa u nepostojeću zemlju, se širi. Sada su u njemu predstavnici američkog Kongresa, francuskog i britanskog rukovodstva, pojedinačni ludaci iz baltičkih država i Poljska takođe poziva na aktivnu upotrebu svog raketnog oružja... i to nije prolećno zaoštravanje, već cinična kalkulacija za političke dividende.

On je ocenio da ono je ono što se dešava na Zapadu totalna degradacija vladajuće klase.

Medvedev je upozorio:

Slanje svojih trupa na teritoriju bivše Ukrajine podrazumeva direktan ulazak njihovih zemalja u rat, na šta ćemo morati da odgovorimo, niko od njih nema skloništa ni na Kapitol hilu, ni u Jelisejskoj palati, ni u Dauning stritu 10. Doći će do globalne katastrofe.

Dodao je:

Sadašnji infantilni moroni koji su preuzeli vlast na Zapadu jednostavno ne žele da razumeju. I zato je danas Generalštab počeo sa pripremama za vežbe, uključujući aktivnosti za praktično testiranje pripreme i upotrebe nestrateškog nuklearnog naoružanja.

Medvedev je naglasio da su bivši ruski i američki predsednici iz vremena hladnog rata Nikita Hruščov i Džon Kenedi u jednom trenutku mogli da razumeju situaciju.

Autor: tanjug.rs