Pesma u kojoj Maraja poručuje da joj za Božić treba samo jedna osoba joj donosi veliki novac - svakog Božića

Kad dođe vreme praznika, nekima bude lepo, nekima ne toliko. Kada je u pitanju američka pevačica Maraja Keri, sigurni smo da je njoj itekako lepo svakog Božića, jer u to vreme ona svake godine zaradi dosta novca zbog masovnog korišćenja njene pesme All I Want For Christmas Is You.

Pesma je nastala namenski za Božić sad već davne 1994. godine i od tad se svake godine pušta gotovo svuda u zemljama engleskog govornog područja. Časopis Ekonomist je još pre tri godine izvestio da je pesma preko tantijema do tad zaradila 60 miliona dolara, odnosno oko 2,6 miliona godišnje, ali se pretpostavlja da se stvari nisu mnogo izmenile ni u zadnje vreme.

Prošle godine u jednom intervjuu Kerijeva je rekla kako je napisala pesmu.

- Tonove za početak i sredinu pesme sam sama odsvirala na klavijaturama dok sam bila sama u sobi, u vreme kad sam živela u jednoj maloj kući u severnom delu Njujorka. Samo sam razmišljala o Božiću, koji sam volela i kao dete. Zato ima taj praznični ton - izjavila je ona na 25. godišnjicu trajanja ovog hita.

Ironija života je ta da u samoj pesmi Maraja Keri poručuje da joj za Božić ne treba previše, ali da baš zbog te poruke dobija ne baš malo novca svakog Božića. Šta reći... Nečiji doživljaji praznika vrede više od nečijih drugih. Bar kad je novac u pitanju.

IZVOR: YT / Mariah Carey

Autor: redportal.rs

#Božić

#Maraja Keri

#all i want for christmas is you