Tojota, Ford i ostali - ostali dosta iza

Vrednost kompanije Tesla motors prešla je neverovatnu cifru od 645 milijardi dolara, što samo po sebi možda ne bi bila neka velika vest, međutim, time je ovaj projekat Ilona Maska prevazišao ukupnu tržišnu cenu narednih 7 auto-kompanija zajedno.

S obzirom na relativno suženo delovanje Tesle na tržištu, ovo je svakako veliki uspeh. Time se i Mask pridružio društvu milijardera kojima je 2020. godina donela još veće bogatstvo nego što su ga imali ranije, poput vlasnika sajta za kupoprodaju Amazon.com, Džefa Bezosa i vlasnika Fejsbuk korporacije Marka Zukenberga (kojeg kod nas vole da oslovljavaju kao Šećerneg, od milošte 😂).

Kompanija je 18. decembra prešla spomenutu cifru, da bi ovog ponedeljka, 21. decembra, zvanično uvrštena u S&P šer indeks, koja se smatra jednom od najprestižnijih lista na Volstritu.

Tako se još jednom pokazala kao tačna ona stara narodna srpska izreka Nekome rat, nekome brat. Bar ako ste u poslu koji ima veze sa novim tehnologijama.

Ipak, mnogi ekonomski stručnjaci su se oglasili sa mišljenjem da ovo pokazuje da je cena kompanije prenaduvana i da ne može biti realna. Da li je to tačno, ostaje da se vidi narednih meseci.

IZVOR: YT / SAMIPRO

Autor: redportal.rs

#Elon Mask

#tesla motors

#vrednost kompanije