Za godinu dana četiri puta je provaljeno u kuću njegovog oca

Kuća penzionisanog inženjera Erola Maska u zapadnom delu Kejptauna u Južnoj Africi je dobila skupi refit od strane njegovog sina Ilona Maska - koji sve više strahuje od potencijalnih napada da svoju porodicu. Otac Maska opisao je bezbednosni sistem prve klase koji je instaliran u njegovoj kući, kako je naveo:

Mlađi Mask je odlučio, nakon poslednjih pretnji upućenih njemu, da i meni treba zaštita takođe. Ako kidnapuju nekoga od, to će biti najbrže zarađenih 20 miliona dolara ikad.
Zaista se brinem da će nešto da se dogodi Ilonu, čak iako ima oko 100 naoružanih telohranitelja oko sebe. Malo je naivan o tipu neprijatelja koje stvara sebi, posebno nakon što je pokrenuo Twitter files.

Erol je objasnio da su "Elonovi ljudi" prošlog meseca poslali hajtek kompaniju koja mu je kompletno obezbedila kući. Nekih 15.000 dolara kasnije, kompleks Maskovih je potpuno okružen električnom ogradom, sa devet kamera koje snimaju 24 časa i koje mogu da budu kontrolisane sa njegovog telefona, kao i neprestani monitoring od strane čuvara koji su naoružani do zuba.

Mask senior je priznao da nimalo ne uživa u takvom životu. ali je ipak rekao da razume zašto, jer je samo prošle godine u njegovu kuću provaljeno čak 4 puta.

Nije me teško ubiti, ako bi to neko zaista želeo.

Mask senior upucao je tri krimnalca koja su mu upala u kuću 1998. godine dok je Ilon još bio dete.

Autor: redportal.rs

#Elon Musk

#Ilon Mask

#Južna Afrika

#Starlink

#Twitter

#bezbednost

#kidanpoovanje

#otac

#pretnje

#spacex

#teitter files

#telohranitelji