Bajden napravio istu grešku kao i Tramp

Prema poslednjem istraživanju popularnost predsednika SAD Džozefa Bajdena je blizu najnižeg nivoa, a zbog kritika republikanaca nakon što su u njegovoj kući pronađeni poverljivi dokumenti.

Prema rezultatima trodnevne ankete koju su zajednički sproveli Rojters i Ipsos, 40 odsto ispitanih Amerikanaca odobrilo je Bajdenov učinak kao predsednika.

Republikanci u Kongresu su poslednjih dana kritikovali Bajdena nakon što je Bela kuća ovog meseca saopštila da su Bajdenovi advokati pronašli poverljiva dokumenta u njegovoj kući u Vilmingtonu u Delaveru početkom novembra, a uoči održavanja izbora za Kongres na sredini termina.

Republikanci su kritikovali Bajdenov tim jer je o otkrićima obavestio javnost sa zakašnjenjem, dok je administracija već ispitivala bivšeg republikanskog predsednika Donalda Trampa u vezi sa postupanjem sa veoma osetljivim poverljivim dokumentima koje je zadržao u svom odmaralištu na Floridi nakon odlaska iz Bele kuće u januaru 2021. godine.

Ministarstvo pravde je imenovalo specijalne savetnike, nezavisne od političkog uticaja, da ispitaju i Trampovo i Bajdenovo rukovanje poverljivim dokumentima.

Anketa Rojtersa i Ipsosa, sprovedena širom SAD i tokom nje je ispitano 1.035 odraslih Amerikanaca.

Autor: Tanjug / redportal.rs