Nova tranša pomoći stiže iz SAD u Ukrajinu zajedno sa PATRIOT sistemima

Kako je izjavio ruski ambasador u Vašingtonu, poseta Zelenskog Beloj kući i izjave njega i predsednika Bajdena pokazuju nisu ni SAD ni Ukrajina spremne za mir.

Komentari ambasadora su usledili nakon što je Zelenski dao govor na američkom Kapitolu, izražavajući zahvalnost za američku pomoć u borbi protiv ruske agresije od samog početka rata - naravno, tražeći.

Pomirljivi komentari bajdenove administracije o tome kako ne žele da započnu Treći svetski rat okarakterisani su samo kao prazne reči. Amasador Anatolij Antonov je okarakterisao posetu Zelenskog kao holivdusko putovanje i rekao:

Ono je suštinski objavljeno i sprovedeno da bi se dobio potreban broj aplauza i sarkastičnih osmeha, da bi se utolila potreba za nastavkom proksi rata protiv naše zemlje. Do potpune pobede nad nama.

Govoreći zajedno sa Zelenskim, Bajden je objavio slanje PVO sistema PATRIOT u Ukrajinu kao i dodatnu trabšu pomoći od 1,8 milijarde dolara.

Antonov je izjavio da je Bajdenova objava došla uprkos ruskom upozorenju da se ne daju moderni sistemi Ukrajini.

Mislim da svako savršeno razume sudbinu ljudstva koje upravlja ovim naoružanjem i sa čim će se oni suočiti na teritoriji Ukrajine.

Ruski ambasador je takođe upozorio da bi američko dalje uplitanje u Ukrajinu moglo dovesti do eskalacije konflikta.

Autor: redportal.rs

#Donbas

#Eksalacija

#PATRIOT

#PVO

#Ruska Federacija

#SAD

#Ukrajina

#Zelenski

#bajden

#naoružanje

#poseta

#rat

#rusija

#vašington