Američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao je da Ukrajina zna da bi bila greška dozvoliti Rusiji da obnovi i naoruža svoje trupe

Načelnik generalštaba američke vojske general Mark Mili rekao je da šanse Ukrajine za bilo kakvu brzu, neminovnu vojnu pobedu nisu velike, upozoravajući da Rusija i dalje ima značajnu borbenu moć u Ukrajini uprkos neuspesima.

- Verovatnoća ukrajinske vojne pobede – definisana kao proterivanje Rusa iz cele Ukrajine, uključujući ono za šta oni tvrde da je Krim – malo je verovatno da će se desiti u skorije vreme, posebno ako mislite na vojnu pobedu - rekao je Mili.

- Politički gledano, možda će doći do nekog rešenja u kojem bi se, politički, Rusi povukli. Moguće je - rekao je Mili na konferenciji za novinare u Pentagonu.

- Ukrajinci postižu uspeh za uspehom. A Rusi su podbacili svaki put. Izgubili su strateški, izgubili su operativno, ponavljam, izgubili su i taktički. Njihova ilegalna invazija nije uspela - dodao je on.

Američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao je da Ukrajina zna da bi bila greška dozvoliti Rusiji da obnovi i naoruža svoje trupe.

- Moraju da nastave da vrše pritisak na Ruse, a mislim da zimska borba ide u korist Ukrajinaca - rekao je Ostin.

Autor: redportal.rs

#Pobeda

#Ukrajina

#general Mark Mili

#rat

#Šef američke vojske