Iz Tvitera nisu odmah odgovorili na zahtev britanske agencije za komentarom

Američki milijarder Ilon Mask poslao je novu poruku osoblju Tvitera u kojoj im je dao rok da do sutra odluče da li žele da ostanu u kompaniji uz produženo radno vreme i visok intenzitet posla ili da uzmu otpremninu u iznosu tromesečnih zarada.

Mask je naveo da će smatrati da je svaki zaposleni dao otkaz ako do četvrtka uveče po njujorškom vremenu nije kliknuo na link koji potvrđuje da želite da budete deo novog Tvitera, izveštava Rojters.

- Kakvu god odluku da donesete, hvala vam na naporima da Tviter učinite uspešnim - piše u poruci.

Rojters je imao uvid u kopiju poruke, koju je prvi objavio Vašington post, a jedna osoba koja je primila poruku na Tviteru potvrdila je njen sadržaj.

Iz Tvitera nisu odmah odgovorili na zahtev britanske agencije za komentarom.

- U perspektivi, da bismo ostvarili prodor Tvitera 2.0 i uspeli u sve konkurentnijem svetu, moraćemo da budemo ekstremno angažovani. To će podrazumevati duge radne sate uz visok intenzitet rada. Samo će izuzetan radni učinak dobiti prolaznu ocenu - navodi se u poruci Maska.

On je dodao da će vođenje Tvitera biti mnogo više oslonjeno na inženjering pod njegovim vođstvom, i da će oni koji pišu sjajan kod činiti većinu našeg tima i imati najveći uticaj.

U Tviteru je otpušteno više od polovine radne snage ranije ovog meseca ubrzo nakon što je Mask preuzeo kontrolu nad kompanijom. Mask je kritikovao Tviterovu potrošnju i kulturu rada navodeći da je kompaniji potrebno veliko smanjenje rashoda i ponovno pokretanje njenih servisa.

Autor: Tanjug

#Ilon Mask

#otpremnine

#pojačano angažovanje

#tviter