Nije mnogo govorio o svojoj kontroverznoj akviziciji, koja je uključivala otpuštanje hiljada zaposlenih i uvođenje naknade za verifikaciju

Sedeći u mraku, u tradicionalnoj indonežanskoj košulji i okružen svećama, Elon Musk je ponudio viziju budućnosti koja uključuje vanzemaljce, duboke tunele i raketni transport.

Vlasnik Tvitera je putem video veze razgovarao sa poslovnim liderima na Baliju na marginama samita G20, a na crnom ekranu su mu bili vidljivi samo lice i ruke.

- Izgubili smo struju tri minuta pre ovog poziva. Zato sam potpuno u mraku - rekao je on indonežanskom tajkunu-moderatoru Aninđiju Bakriju.

Mask je upitan zašto nije otputovao na tropsko indonežansko ostrvo, a novi šef Tvitera se našalio da se njegov "opterećenje posla mnogo povećalo u poslednje vreme" otkako je preuzeo giganta društvenih medija.

Nije mnogo govorio o svojoj kontroverznoj akviziciji, koja je uključivala otpuštanje hiljada zaposlenih i uvođenje naknade za verifikaciju.

Umesto toga, razgovor se okrenuo tunelima iskopanim duboko pod zemljom za borbu protiv zagušenja, raketnom putovanju oko sveta za manje od sat vremena i otkriću vanzemaljskog života u svemiru.

- Možemo pronaći vanzemaljske civilizacije ili otkriti civilizacije koje su postojale pre milionima godina. Mislim da bi to bilo neverovatno zanimljivo, otići tamo i istražiti galaksiju - rekao je on.

Generalni direktor kompanije Tesla, proizvođača električnih automobila, tada je govorio o prednostima tunela u odnosu na leteće automobile u borbi protiv saobraćajnih gužvi.

- Električna vozila i tuneli su apsolutno odgovor na najgore moguće zagušenje u bilo kom gradu, jer možete ići duboko koliko hoćete dok se gužva ne reši - rekao je on.

Osim njegovog pogleda na budućnost Indonezije kao zemlje u razvoju, razgovor se uglavnom fokusirao na njegovo čudno i smelo viđenje budućnosti Zemlje.

Autor: redportal.rs

#G20

#Mask

#Vanzemlajci

#obraćanje