Ukrajinac bi mogao dobiti trogodišnju zatvorsku kaznu i novčanu kaznu od 45.000 evra, naveo je tužilac

Bivšem ukrajinskom vojniku koji je 11. septembra napao dve Ukrajinke u francuskom gradu Rokbrun-Kap-Martenu preti zatvorska kazna, saopštio je glavni tužilac Nice Ksavje Bonoma.

- Dvanaestog septembra 2022. godine dve žene ukrajinskog porekla su podnele žalbu komesarijatu policije Mentona zbog nasilja koje su pretrpele prethodnog dana u gradu Rokbrun-Kap-Martenu. Tokom saslušanja u policiji optuženi, takođe poreklom Ukrajinac, priznao je da je bio nasilan, pokušavajući da ublaži njegove razmere - navedeno je u dokumentu.

U intervjuu za lokalni list Nice-Matin obe žene su navele da su bile uverene da je napadač Rus i da je bio nasilan prema njima zbog toga što su slušale pesmu na ukrajinskom jeziku, u kojoj su se čule antiruske parole.

Prema navodima lokalnog lista, osumnjičeni muškarac je, zapravo, bivši ukrajinski vojnik koji je policiji objasnio da je mislio da su dve žene – Ruskinje.

Ukrajinac bi mogao dobiti trogodišnju zatvorsku kaznu i novčanu kaznu od 45.000 evra, naveo je tužilac.

Pre nego što je francuska policija saopštila da je uhapsila Ukrajinca, a ne Rusa, portparol ministra inostranih poslova Ukrajine Oleg Nikolajenko je izjavio da je neophodno pronaći odgovornog za tako "odvratan događaj".

Autor: redportal.rs

#Francuska

#Ukrajinci

#tuča