Drastično se stanje pogoršalo u poslednje 2 nedelje

- U toku dana trebalo bi da pošaljemo biografije našeg lekarskog tima i da dobijemo termin kada će naš tim lekara moći da ga pregleda - navodi sin Ratka Mladića, Darko.

General Ratko Mladić se zbog lošeg zdravstvenog stanja već nekoliko dana nalazi u zatvorskoj bolnici u Hagu i čeka se termin kada će srpski tim lekara moći da ode da ga pregleda, rekao je njegov sin Darko Mladić.

- Nama su usmeno rekli da ima upalu pluća, vodu u plućima i srčane tegobe - rekao je Darko Mladić za Tanjug i dodao da od petka porodica sa Mladićem nema nikakvu komunikaciju.

Organizacija starešina Vojske Republike Srpske pozvala je Međunarodni mehanizam za krivične sudove da se generalu Ratku Mladiću hitno omogući odgovarajuće lečenje i pregled relevantnih medicinskih stručnjaka iz Srbije i/ili Rusije da ne bi doživeo sudbinu nedavno preminulog Srbina Radoslava Brđanina.

Iz ove organizacije su saopštili da je zdravstveno stanje generala Mladića drastično pogoršano u poslednje dve nedelje, pre svega, zbog dugotrajnog neodgovarajućeg medicinskog tretmana i lečenja.

Autor: Tanjug AP

#Ratko Mladić

#hag

#zdravlje