Pogrešna Liz Tras joj je napisala da jedva čeka da poseti Švedsku

Liz Tras, čije je puno ime Meri Elizabet Tras, postala je juče nova premijerka Velike Britanije na čemu su joj, kako to diplomatski običaji nalažu, čestitali i brojni šefovi vlada i država iz celog sveta.

Mnogi od njih to su uradili putem društvenih mreža, poput švedske premijerke Magdalene Anderson. Međutim, ta čestitka do Trasove nije stigla – zbog greške. Naime, nova britanska predsednica vlade izazvala je malu konfuziju na Tviteru budući da na ovoj popularnoj platformi postoje (najmanje) dva naloga sa njenim imenom i prezimenom, jedan trussliz, koji ona zaista koristi, i drugi liztruss koji pripada izvesnoj Liz Trasel.

Kako prenose britanski mediji, bilo je neizbežno da će neko čestitati izbor na čelo vlade i Konzervativne partije pogrešnoj Liz, baš kao što je to učinila švedska premijerka. Iako je kasnije taj tvit obrisan, Andersonova je, ipak, dobila odgovor – pogrešna Liz Tras joj je napisala da jedva čeka da poseti Švedsku.

Ovo, naravno, nije bila jedina čestitala upućena na pogrešnu (tviter) adresu, na koju su još stizale i kritike na račun novoizabrane premijerke.

Jedan korisnik Tvitera predložio je da Traselova bude novi premijer, na šta je ona odgovorila "da, kraljica i ja bismo definitivno bile najbolje", dok je drugi sugerisao da bi kraljevska porodica trebalo da je pozove na čaj.

Autor: redportal.rs

#Liz Tras

#premijerka Velike Britanije

#Švedska premijerka