Ovo je NAŠA zemlja

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u izjavi za CNN juče rekao da Ukrajina neće da se odrekne bilo kakave teritorije zarad mira sa Rusijom, čime je još jednom definitivno uklonio svaku sumnju u stavu ukrajinske strane i njihovih uslova za diplomatsko rešenje.

Ukrajinci nisu spremni ni voljni da se odreknu svoje zemlje, da prihvate da te teritorije pripadaju Rusiji. Ovo je naša zemlja. Uvek smo to govorili i sada ćemo to i pokazati.

Rat u Ukrajini je ušao u četvrti mesec, bez znakova da je bilo koja od strana spremna na kompromis. Rani neuspeh Rusije naterao je da smanji obim operaciju u zemlji, i sada su se snage fokusirale na zauzimanja istoka zemlje - tj. regije Donbas.

Kako prenose zapadni mediji, Bela kuća ima sve manje vere u ukrajinsku stranu da će biti sposobna da povrati sve delove teritorije koje su pod kontrolom Ruske Federacije, čak i sa svom pomoći zapada u vidu teškog naoružanja.

Zelenski je priznao da je Rusija preuzela kontrolu nad regionom Luganska, kao i da se ukrajinske snage sada bore na periferijama ove regije.

Autor: redportal.rs

#EU

#NATO

#Osvajanje

#Pregovor

#Ukrajina

#Zelenski

#diplomatija

#kompromis

#lugansk

#nema

#odrivanje

#ofanziva

#putin

#rat

#rusija

#secesija

#teritorije za mir

#vojska