Srbin je protekle sezone nosio dres CSKA iz Moskve

Jedan novinar je javno vređao sve strane košarkaše koji su prethodnih meseci nastupali u Rusiji tokom rata u Ukrajini, a među njima je spomenuo i reprezentativca Srbije, Nikolu Milutinova.

Završena je nedavno košarkaška VTB liga, ali ona i dalje uspeva da deli ljude usled rata koji trenutno traje u Ukrajini, prenosi Mondo.

Tako je ukrajinski novinar i komentatar Oleksandr Prošuta iskoristio priliku da izvređa sve strane košarkaše koji su i tokom rata u Ukrajini nastavili da nastupaju za ruske klubove - a među njima i srpskog reprezentativca Nikolu Milutinova!

Ovaj novinar na svom Tviter profilu od početka rata često objavljuje poruke koje se tiču baš tog rata i, očekivano, nema nimalo dobro mišljenje u ulozi Rusije.

Sada je Prošuta besno reagovao i izvređao nekolicinu košarkaša, između ostalih i Milutinova, kada ga je iznervirala vest da bi Španac Ćavi Paskval mogao da odluči da ostane trener novog šampiona Zenita iz Sankt Peterburga i naredne sezone.

- Želim da mu pljunem posred glave. I svakom iz njegovog stručnog štaba. Ko god nije Rus. Nemam poštovanja prema njemu. N-u-l-a - napisao je Prošuta u svojoj prvoj objavi, da bi uvrede preusmerio i na pojedine košarkaše.

- Možete da mi kažete da nemam poštovanja i slično. Odje**te. Želim da pljunem u lice svakom stranom igraču koji je igrao u plej-ofu VTB lige. I imam ceo spisak. Neću to učiniti, ali ako mi tražite da poštujem Marija Hezonju, Vila Klajburna ili Nikolu Milutinova... - glasila je kontroverzna poruka pomenutog ukrajinskog novinara.

Milutinov je protekle sezone nosio dres CSKA iz Moskve, a od naredne bi mogao da se vrati u grčki Olimpijakos.

Autor: mondo.rs

#Nikola Milutinov

#Ukrajina

#novinar

#uvrede