Istražuju se uzroci incidenta

U eksploziji u noćnom klubu koji se nalazi u centru Bakua, 3 osobe su poginule, saopštilo je tužilaštvo Azerbejdžana.

- Eksplozija se dogodila u nedelju uveče oko 03:00 sata kao posledica požara u noćnom klubu koji se nalazi u ulici Tarlan Alijarbekov u okrugu Sabail u Bakuu. Prema preliminarnim informacijama, jedna osoba je poginula, 31 je povređena - navodi se u saopštenju Generalnog tužilaštva Azerbejdžana, a prenose Novosti.

Na licu mesta su predstavnici tužilaštva, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva za vanredne situacije i drugih nadležnih službi. Istražitelji i kriminolozi tužilaštva sprovode neophodne istražne radnje, saopštilo je ministarstvo.

Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je akcija traganja i spasavanja izvedena u vezi sa požarom i eksplozijom u noćnom klubu već završena.

- Relevantna odeljenja istražuju uzroke incidenta - saopštila je pres-služba resora.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, prema informacijama u 04.20, od ​​31 žrtve eksplozije u noćnom klubu, hospitalizovane su 24 osobe, među kojima 13 muškaraca, 11 žena.

Azerbejdžanski mediji, pozivajući se na direktora Azerigaza AD Ruslana Alijeva, javljaju da je eksplozija boce sa propan gasom uzrok onoga što se dogodilo u noćnom klubu.

IZVOR: TW / @nexta_tv

Autor: Novosti

#Klub

#eksplozija

#gas