Prema njegovim rečima, beloruska vlada priprema teren da opravda takvu ofanzivu i razmeštanje ruskog nuklearnog naoružanja

Belorusija bi uskoro mogla da izvrši invaziju na Ukrajinu i pripremi se da dozvoli Rusiji da postavi nuklearno oružje na svojoj teritoriji. Ovo je izjavio visoki zvaničnik NATO-a, koji je zatražio anonimnost, a citira Gardijan. Prema njegovim rečima, beloruska vlada priprema teren da opravda takvu ofanzivu i razmeštanje ruskog nuklearnog naoružanja.

- Ne kažem vam da će sutra položiti nuklearno oružje. Mislim da su preduzeli političke korake da bi mogli da dobiju nuklearno oružje ako se donese takva odluka - rekao je on.

Prema njegovim rečima, snage Ukrajine i Rusije su blizu pat položaja, iako ga još nisu dostigle, što će dovesti do duge borbe sa gubicima života i velikom štetom.

- Nijedna strana ne može da pobedi. Niko od njih neće kapitulirati - rekao je zvaničnik NATO-a.

Belorusija i dalje podržava ruski rat, pošto moskovske snage ulaze na njenu granicu sa Ukrajinom. Na referendumu pre mesec dana, vlasti su objavile da su stanovnici glasali za ustavne promene kojima se Belorusiji dozvoljava da ima nuklearno oružje.

Autor: redportal.rs

#Belorusija

#Invazija

#Ukrajina