Razlog je odmazda i očuvanje ekonomije od urušavanja iznutra

Vladajuća partija Ruske Federacije Jedinstvena Rusija smislili su ideju da se pristupi nacionalizaciji kompanija koje su objavile napuštanje ruskog tržišta usled vojne akcije u Ukrajini.

Od početka vojnih operacija, desetine međunarodnih kompanija i firmi objavile su da nameravaju da uvedu kompletnu obustavu rada u Rusiji. Lista kompanija konstantno raste. Sekretar saveta Jedinstvene Rusije, Andrej Turčak, nazvao je ovakve poteze stranih kompanija uvodima u leđa i upozorio je da mogu da očekuju mere odmazde:

Jedinstvena Rusija predlaže nacionalizaciju proizvodnji onih kompanija koje objave da napuštaju i da zatvaraju proizvodne pogone u Rusiji tokom trajanja specijalne operacije u Ukrajini. ovo je ekstremna mera, ali mi ne možemo i nećemo tolerisati kukavičke ubode u leđa i zaštitićemo svoj narod.

Poteze kompanija koje su se odlučile da napuste Rusiju nazvao je "preuranjeni bankrot", a taj potez kao čist politički potez i ništa drugo do još jedna mera u okviru sankcija protiv Rusije. Stoga, prema njemu, glavni zadatak ruskih vlasti je da očuvaju poslove i da ne dozvole da se ekonomija uruši iznutra. Kako je naveo:

Ovo je pravi rat, i to ne samo protiv Rusije kao celine, već i protiv njenig građana. Nećemo na to gledati mirno, preduzećemo jasne mere odmazde u skladu sa svim zakonima rata.

Autor: redportal.rs

#EU

#Ekonomija

#Jedinstvena Rusija

#Nacionalizacija

#SAD

#kompanije

#napuštanje

#odgovor

#odmazda

#poslovi

#rusija

#strane kompanije

#tržište