Putin sa francuskim predsednikom "na ti"

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas svom francuskom kolegi Emanuelu Makronu na početku sastanka u Kremlju da Moskva i Pariz dele zajedničku zabrinutost zbog bezbednosne situacije u Evropi.

Putin je Makronu kazao i da je video kako francuske vlasti ulažu napore da reše bezbednosna pitanja u Evropi, uključujucji i krizu u Ukrajini, preneo je Rojters.

Makron je rekao Putinu da je i Evropi i Rusiji potreban koristan odgovor da bi se okončala napetost oko Ukrajine.

- Koristan odgovor je odgovor koji nam, naravno, omogućava da izbegnemo rat i da gradimo poverenje, stabilnost, vidljivost - rekao je Makron Putinu tokom razgovora u Kremlju o ukrajinskoj krizi.

Francuski predsednik doputovao je u Moskvu na sastanak sa predsednikom Putinom da bi razgovarao o ukrajinskoj krizi.

Makron je uoči razgovora sa Putinom izrazio umereni optimizam.

- Prilični sam optimista, ali ne verujem u čuda - rekao je Makron novinarima neposredno po sletanju u rusku prestonicu.

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se danas na početku razgovora u Moskvi francuskom kolegi Emanuelu Makronu na "ti", dok se Makron ruskog lidera zvao Vladimir.

- Dragi gospodine predsedniče, dragi Emanuel, mnogo mi je drago što te vidim - rekao je Putin Makronu na početku protokolarnog dela razgovora.

Dodao je da su prošle dve godine od njihovog poslednjeg susreta i da se za to vreme skupilo mnogo pitanja o kojima treba da se razgovara uživo.

Putin je napomenuo da kontakti sa francuskom stranom tokom protekle dve godine nisu bili prekinuti, prenosi RIA Novosti.

Makron se ruskom kolegi obratio sa Vladimir i nekoliko puta mu rekao "ti".

Mnogo ti hvala što si me primio i što si izdvojio vreme", rekao je Makron Putinu.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Makron

#putin