Francuski list "Šarli Ebdo", poznat po svojim karikaturama, poslednju je posvetio Novaku Đokoviću.

Francuzi su ponudili svoju verziju dešavanja u Melburnu, a kako to najčešće čine na morbidan način, nisu poštedeli najboljeg tenisera sveta.

Pod ironičnim naslovom "Ostavite Đoku na miru, on zaslužuje samo najbolje" objavili su nekoliko karikatura.

"Da li smo svedoci buduće diplomatske krize između Srbije, odakle je Đoković, i Australije? Teniser koji veruje da je nedodirljiv zaista je otišao u Australiju da igra tamošnji turnir, ali pošto nije imao potpuni plan vakcinacije, video je da mu viza odlazi u smeće i zato je smešten u hotel gde čeka moguće proterivanje iz zemlje. Dođi u Francusku Đoko, naći ćeš svoju sreću među našim antivakserima", stoji u poruci lista.

Na jednom od crteža Đoković je prikazan sa vakcinom ubodenom u reket, uz natpis "Đoković kao izuzetak" i "Veliki šampion zaslužuje najbolje".

Na sledećem se vidi Novak, sa sakupljačem loptica koji je na aparatu za disanje: "Dajmo mu sakupljača lopti kakvog zaslužuje".

Na trećem crtežu piše "Dajmo mu sponzore kakve zaslužuje", dok je najsporniji onaj poslednji. Na morbidnom crtežu nalaze se mrtvački sanduci sa natpisom "nije vakcinisan", a uz Novaka stoji poruka "Daj mu zemlju koju zaslužuje" i "prelep zemljani teren".

Autor: Kurir

#Francuska

#Novak Đoković

#šarli ebdo