Ipak od ove pice nećete biti "naduvani" 😅

Jedan od najvećih tajlandskih lanaca brze hrane promoviše svoju "Ludu srećnu picu", proizvod sa listom kanabisa. To je legalno, ali vas neće "uhvatiti".

"Luda srećna pica" je mešavina preliva koji evocira ukuse poznate tajlandske Tom Jum Gai supe zajedno sa duboko prženim listom kanabisa na vrhu. Kanabis se takođe unosi u koru od sira, a u sosu za umakanje je i seckani kanabis. Piza od 9 inča košta 499 bahta (oko 15 dolara). Kupci koji preferiraju "uradi sam" sortu mogu da izaberu svoje prelive, uz doplatu od 100 bahta (3 dolara) za dva ili tri lista kanabisa.

Biljka kanabisa se koristila u dve glavne svrhe: kao konoplja za pravljenje užeta i odeće i kao opojna droga. Poslednjih godina se pojavila neka vrsta srednjeg proizvoda: kanabidiol ili CBD, hemikalija koja se nalazi u kanabisu i koja se može preraditi u ono što se reklamira kao lek za sve. CBD se može odvojiti od tetrahidrokanabinola — THC-a — hemikalije u kanabisu koja proizvodi visok nivo marihuane.

Tajland je krajem 2020. postao prva zemlja u jugoistočnoj Aziji koja je uklonila određene delove i ekstrakte kanabisa sa svoje liste kontrolisanih narkotika, a u februaru prošle godine dozvolila je njihovu upotrebu u hrani i pićima.

Autor: redportal.rs

#Luda srećna pica

#Marihuana

#Pica

#Tajland