Ni jaka kiša koja danima pada u Parizu nije sprečila masovno okupljanje, koje se na kraju pretvorilo u pružanje podrške srpskom asu Novaku Đokoviću

Demonstracije u Parizu protiv uvođenja vakcinalnih propusnica i nedavne izjave predsednika Emanuela Makrona, protumačene da želi da kinji nevakcinisane, pretvorile su se spontano u podršku najpoznatijem zarobljeniku na svetu u ovom trenutku – Novaku Đokoviću.

Veliki broj okupljenih u Parizu oko Kraljevske palate, njih oko 18.000 koji su išli do trga Vauban da protestuju protiv obavezne vakcinacije, kao i protiv vakcinacije dece sa sloganom i transparentima: "Dalje ruke od naše dece", je posle razglasa sa mikrofona "Sloboda za Đokovića", počeo da horski da ponavlja izgovorene reči.

Novak je praktično u tom trenutku postao njihov nevakcinisani heroj, muza, božanstvo koje je nepravedno zatočeno u Australiji, gde čeka oko ponoći po evropskom vremenu da mu počne suđenje.

- Ovaj talentovani teniser iz Srbije, uhapšen je kao nitkov, kao najgori nitkov - čuli su se povici iz mase na račun svega onog što neopravdano na drugom kraju sveta proživljava svetski broj jedan, prenosi Sputnjik.

Ni jaka kiša koja danima pada u Parizu nije sprečila masovno okupljanje, koje se na kraju pretvorilo u pružanje podrške srpskom asu Novaku Đokoviću. Podsetimo, najboljem teniseru planete suđenje u Australiji za dobijanje vize i mogućnost da učestvuje na Australijan openu koji počinje 17. januara, zakazano je oko ponoći.

Autor: redportal.rs

#Francuska

#novak djokovic

#pariz

#podrška

#protesti