Mera koja je osmišljena da iznervira nevakcinisane

Obavezna vakcinacija ne bi bila najefikasniji način da se ohrabre oni koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa, izjavio je danas portparol francuske vlade Gabrijel Atal i dodao da planovi za pooštravanje uslova za dobijanje zdravstvene propusnice već daju rezultate.

U Francuskoj ljudi moraju da pokažu ili dokaz o vakcinaciji ili negativan test na korona virus da bi ušli u restorane, barove, kao i da bi koristili vozove. Međutim, sa širenjem infekcije zaraze omikron sojem, francuski parlament raspravlja o zakonu koji će iz zdravstvene propusnice odbaciti opciju negativnog testa na virus.

- Ostajemo pri odluci da izvršimo pritisak na nevakcinisane - rekao je Atal.

Takođe, kako se navodi, hospitalizacije, uključujući pacijente zaražene COVID-19 na intenzivnoj nezi (ICU), stalno rastu, stavljajući pod pritisak zdravstveni sistem. Francuska je u petak po drugi put za nedelju dana zabeležila više od 300.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Atal je izjavio da je skoro 10 miliona testova na korona virus obavljeno prošle nedelje, kao i da će vlada staviti na raspolaganje više zdravstvenih radnika, međutim, laboratorije su upozorile da bi stopa testiranja uskoro mogla da postane neodrživa.

Predsednik Emanuel Makron ove nedelje je rekao da želi da iznervira nevakcinisane tako što će im toliko otežati život da će ih primorati da se vakcinišu protiv koronavirusa.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#kovid potvrdda

#kovid sertifikat

#propusnica