Premijerka je objasnila kako je tretman prema Đokoviću drugačiji.

Premijerka Srbije Ana Brnabić uključila se uživo u program Skaj Njuza povodom slučaja zadržavanja na aerodromu u Australiji srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Kako su najavili u programu uživo, dok je Novak Đoković, broj jedan teniser sveta u očekivanju deportacije, premijerka traži da se teniser pusti iz hotela za deportaciju, u kuću koju je iznajmio i da je Vlada Srbije dala garancije Vladi Australije da će da poštuje sve što je neophodno.

- Slažem se sa premijerom Britanije Džonsonom da treba da se vakciniše. I ja sam primila 3 vakcine. Ali Novak ima dozvolu da dođe u Australiju jer ima medicinski izuzetak. Pitanje je za australijsku Vladu zašto ga ne puštaju. Jedina stvar koju tražimo je da bude pušten iz hostela za deportaciju u kuću koju je iznajmio za boravak tokom turnira - rekla je Brnabić.

Novinarka je više puta insistirala na izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u pitanju političiki progon, na šta je premijerka pokušala da objasni da tretman prema Đokoviću jeste drugačiji.

IZVOR: YT / Sky News

Autor: Kurir / Pink.rs

#AO

#Ana Brnabić

#Deportacija

#Novak Đoković

#hotel