Verovatno je državljanin Severne Koreje koji je pobegao u Južnu 2020

Čovek koji je prešao dobro utvrđenu granicu i ušao u Severnu Koreju iz Južne Koreje prošle nedelje je verovatno državljanin Severne Koreje koji je pobegao u Južnu 2020, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo odbrane Seula.

Južnokorejska vojska, JCS, saopštila je da je izvršila operaciju potrage nakon što je u subotu uočila osobu na istočnoj strani demilitarizovane zone koja razdvaja dve Koreje.

- Vlasti veruju da je muškarac pobegao iz Severne Koreje i činjenice se istražuju - saopštilo je ministarstvo odbrane u ponedeljak.

Zvaničnik ministarstva rekao je novinarima da veruju da je 30-godišnji muškarac stigao u Južnu Koreju u novembru 2020.

- Izgledao je i obukao se kao osoba koja je pobegla iz Severne Koreje 2020. godine. Na snimku se vidi kako izgleda i obučen је baš kao osoba koja je pobegla iz Severne Koreje 2020. - rekao je zvaničnik.

On je dodao da vlada u Seulu trenutno ne misli da je to špijunaža. Bekstvo dolazi u vreme strogih restriktivnih mera protiv koronavirusa u Severnoj Koreji. Ta zemlja je u potpunosti zatvorila svoje granice početkom 2020. godine i nije zvanično potvrdila nijedan slučaj zaraze koronavirusom.

Autor: redportal.rs

#Južna Koreja

#Sverna Koreja

#prebeg

#čovek