Dobijanje prideva "najgori" za Fejsbuk najviše je posledica toga što se korisnici te društvene mreže žale na cenzuru

Tehnološki gigant Fejsbuk, nedavno preimenovan u Meta, najgora je kompanija na svetu za 2021. Ovo je utvrđeno nakon glasanja više od 1.500 korisnika u otvorenoj anketi Yahoo Finance.

Korporacija Marka Zakerberga dobila je više od 50% glasova za najgoru kompaniju godine, a sledi kineski gigant e-trgovine Alibaba.

Dobijanje prideva "najgori" za Fejsbuk najviše je posledica toga što se korisnici te društvene mreže žale na cenzuru i problem dezinformacija, posebno u vezi sa koronavirusom.

Neki korisnici su kritikovali kompaniju zbog podrivanja globalne demokratije i doprinosa rastu i promociji krajnje desničarskog ekstremizma. Mnogi širom sveta okrivljuju aplikaciju za deljenje fotografija na Instagram stranicama, koje prema nekim istraživanjima štetno utiču na mentalno zdravlje mladih.

Međutim, skoro 30% ispitanika veruje da se Fejsbuk/Meta i dalje može sačuvati. Korisnici kažu da je najbolji način za to da kompanija prizna svoje greške, javno se izvini i donira značajan deo svog profita fondaciji koja se bori protiv nasilja nad maloletnicima na mreži.

Autor: redportal.rs

#Fejsbuk

#Kompanija

#Yahoo Finance

#anketa

#meta