Otrov te zmije izaziva krvarenja i ugriz može biti poguban za ljude i nakon malih količina otrova

Novogodišnja jelka u kući obično je izvor uzbuđenja, ali jedna južnoafrička porodica nije se nadala iznenađenju koje je vrebalo u njenim granama.

Rob i Marsela Vajld su, naime, na svojoj jelki otkrili jednu od najotrovnijih afričkih zmija i odmah pohitali do telefona kako bi pozvali stručnjake, prenio je CNN.

IZVOR: YT/SNAKE LIVES MATTER

Samo tri sata nakon što su okitili jelku videli su da je njihove mačke netremice posmatraju. Rob Vajld je kazao za CNN da je njegova supruga pretpostavila da je negde među granama bio sakriven miš, ali uskoro su otkrili koliko su se prevarili - s grane ih je gledala zmija.

Vajld je kazao da je "izguglao" zmije na lokalnom području i shvatio da je njihova jelka dom jedne od najotrovnijih afričkih zmija. Otrov te zmije izaziva krvarenja i ugriz može biti poguban za ljude i nakon malih količina otrova.

Stručnjak za hvatanje zmija Džeri Hejns potvrdio je da se radi o otrovnici koju je uhvatio posebnim kliještima. Ženka je bila dugačka između 1,3 i 1,5 metara. Zmija je puštena u divljinu sledećeg dana, a Hejns misli da je ona ušla u kuću u potrazi za hranom ili vodom i da se sklonila na drvo nakon što je uočila kretanje ljudi i mačaka po kući.

Autor: redportal.rs

#Zmija

#jelka

#otrovnica