Novi aspekt Tvitera 🔥

Tviter je zvanično najavio da će uvesti tvitove koji nestaju posle 24 č. Nešto slično kao storiji na Snepčetu ili Instagramu.

Tviter je već napravio kratkotrajni test sa ovom novom verzijom tvitova koje su nazvali flit ili flitovi. Test je sproveden u Brazilu, Italiji, Indiji i J. Koreji.

- Zato što objave nestaju posle jednog dana, flitovi su pomogli ljudima da opuštenije dele lična zapažanja, mišljenja i osećanja - rekli su iz Tvitera.

Ipak, neki korisnici koji su testirali flitove su bili zabrinuti za nove potencijalne prilike onlajn uznemiravanja. Kao što su nepoželjne direkte poruke ili tagovanje ljudi koje ste već blokirali.

Tviter je odgovorio da prate svake povratne informacije i da rade na tome da poprave sve nepoželjne aspekte, kao što je na primer problem sa blokiranjem.

Tviter, kao i sve ostale društvene mreže, su pod ogromnim pritiskom da se bolje nose sa onlajn uznemiravanjem i širenjem lažnih vesti na njihovim platformama. Liz Keli, zastupnica Tvitera, rekla je da će za flitove biti ista pravila kao i za tvitove.

Tviter je potvrdio i da rade na audio-verziji, koju su nazvali Spaces. Ova inovacija će omogućiti korisnicima da javno učestvuju u razgovorima preko aplikacije. Sličan aspekt postoji na platformi Klabhaus.

Autor: Elizabeth Culliford / Redportal.rs

#stori

#tviter